onsdag 28 oktober 2009

Stryrelsemöte



Igår hade vi styrelsemöte igen och eftersom vi bara är fem personer där tycker jag det känns rimligt att skicka ut lite info om vad vi pratade om. Som vanligt var det fantastiskt mycket att gå igenom men några av de sakerna tänkte jag fösöka sammanfatta här:


Vi utvärderade första kursen i leaderprojketet och konstaterade att den var lyckad. Vi har även fått en del material som kan användas i renoveringsarbetet.

Vi har fått ok från guinnes world record att försöka slå ett världsrekord; flest personer som målar av samma objekt samtidigt. Detta kommer förmodligen bli en ganska stor apparat och vi siktar på att försöka genomföra det under våren 2010. Vill man vara med i arbetsgruppen så hör av er till Claes Blixt.

Vi beslutade att flytta nästa bygghelg till den 7-8 nov eftersom flera ville vara med på fönsterrenoveringskursen den 14 nov.
Arbetet med arkitekten har påbörjats och en delredovisning kommer i dec.

Vårt Gula Hus kan vara mer unikt än någon kunnat ana. En timmerman som var på besök förra veckan blev alldeles till sig när han tittade på timmret och började misstänka att detta kan vara en av Sveriges första timmerhus med cirkelsågat timmer. Vi väntar givetvis otåligt på resultatet av denna upptäckt!

Vi efterlyser fortfarande människor med den sköna gåvan att kunna göra en grafiskprofil och logga som fångar känslan av Gula Huset.

Den 24 okt hade jag ett föredrag för Sjuhärads kultur- och bibliotektchefer. De var mycket imponerade av vårt arbete och ville gärna att vi skulle berätta hur de kan uppnå likande engagemang på sina orter, sug åt er av detta.

Eftersom vi ska göra en årskalender för 2010 satte vi några datum, och om det är något ni absolut anser bör vara någon annan dag så säg gärna till.

Samverkansgruppen 3 dec 2009
Målerikurs-Vedic Art januari 2010
Konstrundan Kind 10-11 april
Såmarknad 24 April-25 April
Studiebesök Bengt Spade mfl. 8 maj
Guinness wolrd rekord 15 maj (perl. tid)
Sommarutställning 17-18 Juli
Gula dagen 21 Augusti
UFO föreläsning höst 20-21 nov fritidsgården
Skördemarknad 18 -19 sep
Konstrundan Sjuhärad (ej defintivt men ev 2-3 Okt)
Kurs 1 vår, Byte av syll
Kurs 2 vår Golvkonstruktion
Kurs 3 höst Isoleringsmetoder och värmesystem
Kurs 4 höst Linoljefärgtillverkning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar