tisdag 30 mars 2010

Timmerkurs och Kommunfullmäktigemöte

I helgen hade vi vårens andra kurs i Gula Husets leaderprojekt. 10 personer kom från hela södra Sverige för att lära sig lyfta, rikta och renovera timmerstommar.Magnus Hallberg var kursleadare och visade allt ifrån dymlingstillverknig, yxning och innerväggsknutar. Det var riktigt bra folk som var med på kursen och jag tror att några av dem kommer komma till Gula Huset någon mer gång.
Nu börjar vi närma oss konstrundan, såmarknaden och gräsrotsaftonen och då känns det skönt att veta att vi snart ha färdigställt hela norra sidan med ny syll!
Igår var några av oss på Komunfullmäktigemöte där de hade bjudit in Kulturnämdensordförande på VGR. Det var en bra uppslutnng av människor som annars inte brukar gå på dessa möten ochd et visade ju på att frågan är viktig. Även om det inte var så mycket nytt så hade de en intressant presentatiom om Kommunernas roll i kulturarbetet. Något som ibland kan glömmas bort är att det visst är "lönsamt" att satsa på kultur, några ex: *Tillverkningsindustrin i Sverige står bara för 17% av all sysselsättning, musik, spel och konst är några av dem som ökar mest. *Folk blir gladare och friskare av att göra sådant som man mår bra av; färre sjuka. *Regionen har pengar som kommunerna kan söka men låter bli att göra,alltså skulle komunen kunna få mer kultur utan att behöva skjuta till pengar själva. Det blir till att putta litegrann.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar